Sustainability

Intro

Núnoo har startet en rejse mod at blive et 100% klimaneutralt og bæredygtigt foretagende. Der er mange udfordringer på vejen og det er ikke nogen enkel opgave, vi har stillet os. Som en del af modebranchen er vi os fuldt ud bevidste om, at vi på flere måder sætter et uheldigt aftryk på klimaet. Dette vil vi ændre. Og vi har allerede ændret meget. Men vi er overbeviste om, at vi kan gøre mere og at det at være modevirksomhed ikke nødvendigvis skal have en negativ effekt på klimaet.

Vi har sammen med de danske myndigheder og konsulentvirksomheden Vugge til Vugge sat os for at udarbejde en omfattende og langsigtet plan for, hvordan vi kommer dertil. Planen bliver til under det EU-finansierede program Grøn Cirkulær Omstilling (GCO).

Mål

Núnoos målsætninger inden for de næste 10 år

01. Alle produkter er sikre og sunde for mennesker og miljø i både produktionsfase, brugsfase og ved genanvendelse.

02. Alle produkter produceres i bionedbrydeligt materiale. Så meget som muligt genanvendes – det der ikke genanvendes nedbrydes uden konsekvenser for miljø og klima.

03. Udelukkende brug af el fra vedvarende energikilder.

04. Der anvendes meget lidt vand i produktionen og det der anvendes og spildevand ledes bort uden konsekvenser for miljø og klima.


05. Ansvarlig virksomhedsdrift og -etik overfor alle interessenter, herunder forsyningskæde og miljø.

06. Al emballering er af genanvendt og bionedbrydeligt materiale og anvendes flere gange i sin levetid.

07. Alt affald er bionedbrydeligt og sorteres korrekt.

Det vi gør nu

• Vi forsøger at minimere vores affaldsforbrug ved at bruge genanvendt emballering på vores varers rejse fra vores leverandører til Danmark. Ligeledes sender vi vores tasker til vores kunder i genanvendt/genanvendeligt materiale. Vi sender desuden så mange af vores varer til Danmark med skib og tog, som er de mest klimavenlige transportformer.

• Vi sorterer alt vores affald og sørger for, at det ender de rette steder. Al vores energiforbrug i Danmark stammer fra 100% bæredygtig energiproduktion.

• Vi benytter vores logistikpartner Budbee mest muligt. Budbees forsendelser er 110% klimaneutrale (de klimakompenserer) og de står for alle Núnoos forsendelser til de store danske byer, Sverige, Holland og Finland.

• Vi understøtter i social retfærdighed og støtter lokalmiljøer. Vores leverandører er certificeret efter strenge standarder, der sikrer arbejdere ordentlige forhold. Vi støtter finansielt en lokal indisk skole for udviklingshæmmede unge. Endelig har vi sammen med vores leverandører iværksat et projekt, hvor kvinder hjemmefra kan producere tasker (vores Beach Bag) og hermed medvirke til selvstændighed og økonomisk uafhængighed.

• Vi har gennem tiden lanceret flere designlinjer inden for forskellige former for bæredygtighed.